Natuurgeneeskundig praktijk​

Tel: 0641837321
Email: info@optimaalgezond.nu

Kracht van emotie eten

De kracht van emotie eten

De kracht van emotie eten is erg sterk.

Een van de meest gestelde vragen aan mij is: “maar zondig je dan nog wel eens”. En als ik dan ja zeg dan is de vraagsteller altijd opgelucht.
Maar waarom eigenlijk?
De realiteit is dat als ik “zondig” (dus dingen eet als suiker) ik slechter slaap, de volgende dag veel minder energie heb en dus minder kan doen wat ik leuk vind, mijn weegschaal meteen een kg extra aangeeft en de smaak eigenlijk ook wel tegenviel. Het eten is in een paar minuten op; het herstel duurt heel veel langer.
Maar het is zo ingebakken in onze maatschappij dat het bij mij ook heel lang heeft geduurd voordat het kwartje echt viel.
Voordat ik echt in alle vrijheid nee kon zeggen. Nee ik heb het er niet voor over om iets te eten waar mijn lichaam niet blij mee is. Ik wil goed slapen en me morgen optimaal voelen.

Ben ik daarmee een freak?

In mijn ogen niet. Ik eet heerlijke dingen en lig nooit meer uitgeblust op de bank na een maaltijd.
Soms gaat het nog wel eens “mis”. Dan komt er een emotie doorheen zetten die sterker is dan mijn behoefte aan gezondheid en energie. Dan eet ik bijvoorbeeld dropjes en vergeet dan voor het gemak maar even dat ik daar de volgende dag de prijs voor moet betalen. Maar die momenten worden steeds minder omdat ik mijn emoties steeds beter leer kennen en daarnaast langzaam maar zeker “verslaafd” ben geworden aan fit zijn en me goed voelen.

Besef dat als je het fijn vindt dat iemand anders ongezonde dingen eet dat vaak komt omdat jouw ego dat prettig vindt.

Dan is het minder erg dat jij toch brood hebt gegeten terwijl je daar buikpijn van krijgt. Als een ander dat ook doet dan kun je tegen jezelf zeggen: “dat hoort erbij” “de boog kan niet altijd gespannen zijn”.
Maar hoezo is de boog altijd gespannen als je gezond eet? Vind je het vies om gezond te eten? Als je heel eerlijk tegen jezelf bent is het dan niet zo dat je eenzaamheid, frustratie, gebrek aan eigenwaarde en andere emoties denkt op te lossen met ongezond voedsel?
Wees je bewust waarom je dan perse iets wilt eten waar je klachten van krijgt, of waarvan je weet dat de weegschaal dat genadeloos gaat afstraffen. Wat is dat bij jou..
Als je wilt kunnen we samen ontdekken en weghalen. Met vortexhealing heb ik in ongeveer 3-5 sessies een emotie eruit.
Kan hier in Apeldoorn of via whatsapp video of skype.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Delen:

Meer Posts

Welk voordeel heeft jouw nadeel

Welk voordeel heeft jouw nadeel?

We hebben allemaal grote, en kleine dingen, in ons leven die behoorlijk anders zijn gelopen dan we hadden gedroomd. En soms zelfs echt traumatisch zijn.  Ik

Irritant gedrag

Irritant gedrag Het gedrag van andere mensen is soms lastig te begrijpen en soms ronduit irritant. We kunnen dan echt niet snappen waarom iemand zo

Grenzen aangeven

Grenzen aangeven Grenzen aangeven is voor erg veel mensen een lastig iets. Ergens in ons leven hebben we geleerd dat grenzen aangeven niet mag. Dat

Doelen halen

Doelen halen We hebben allemaal dingen die we willen in het leven. We hebben allemaal doelen die we willen halen. Het is niet voor niets

Zoeken

Ontvang gratis het e-book Boost je Stofwisseling in een week

Complete gids naar herstel en eindelijk afvallen

Je gegevens zijn veilig bij ons. We sturen je eens in de zoveel tijd een informatieve nieuwsbrief

eBook-Boost-Je-Stofwisseling-OptimaalGezond