Natuurgeneeskundig praktijk​

Tel: 0641837321
Email: info@optimaalgezond.nu

Je hebt gefaald

Je hebt gefaald

Ik kwam de volgende zin tegen in een krant:
“Als je niet succesvol en gezond bent, dan heb je gefaald. De enige troost die er overblijft, is een diagnose: dat je een ziekte hebt”
Het was een mooi artikel over hoe jij je aan de maatschappij moet aanpassen om geaccepteerd te worden. Als je niet helemaal past krijg je een mooie diagnose en dan is het aan jou om het op te lossen.
Je bent goed zoals je bent
Je kunt een vis geen bomen laten klimmen en dat los je niet op dat er een etiket op te plakken van ziek. Er zullen andere mogelijkheden voor die vis moeten komen vanuit de maatschappij.
Ik maak dagelijks mee in mijn praktijk dat kinderen niet passen in het onderwijsstelsel en de volwassenen niet meer in dat soort systemen.
Dus als ik een volwassene of kind in mijn praktijk krijg die zich wil aanpassen om het toch voor elkaar te krijgen heb ik een dilemma. Ik kan dan zien hoe geweldig dat kind of die volwassene is, zijn of haar capaciteiten en gaves. Daar wil en kan ik niet aan gaan sleutelen. Maar de andere kant is dat niet iedereen de mogelijkheid heeft om uit het systeem te stappen. Naar een school te gaan waar je past, je werk op te geven om iets anders te gaan doen.
Wat we dan samen gaan doen is de scherpe kantjes eraf halen. Een kind of volwassene met autisme, depressie of ADHD functioneert beter als die scherpe kantjes eraf zijn. En dat is voor iedereen fijn. Hoe doe ik dat? Voeding kan al heel veel. Er is steeds meer bewijs dat er een relatie is tussen autisme, adhd, depressie of zelfs psychoses en voeding. Dus een ander voedingspatroon is essentieel inclusief de juiste supplementen die dat kan ondersteunen.
En daarnaast kan ik met de healing een heleboel ten goede keren zonder je te veranderen in wie je bent. Het is juist dat ik meer van jou naar boven kan halen waardoor je je meer en meer jezelf gaat voelen en geen alien. En dat is ook wat ik doe voor kinderen. Dat ze zich thuisvoelen in deze wereld ondanks of wellicht dankzij dat ze niet helemaal in het gemiddelde plaatje passen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Delen:

Meer Posts

Een weg kiezen die past

Een weg kiezen die past

Een weg kiezen die past Je hebt een doel, je wilt iets bereiken. Je neemt je iets voor, maakt wellicht een plan. En vervolgens komt

Rode vlag negeren

Rode vlag negeren

Rode vlag negeren Ik las laatst de uitspraak dat een relatie zal eindigen waarmee het begonnen is. Een rode vlag die je in het begin

Ik vind jou niet leuk

Ik vind jou niet leuk

Ik vind jou niet leuk Het is nooit fijn wanneer iemand jou niet leuk vindt. De afkeer voelen of horen is nooit fijn. ·      Iemand vindt

Praten in verlangens

Praten in verlangens

Praten in verlangens De afgelopen jaren heb ik moeten leren om niet alleen aan te geven wat ik niet wil maar vooral om aan gegeven

Zoeken

Ontvang gratis het e-book Boost je Stofwisseling in een week

Complete gids naar herstel en eindelijk afvallen

Je gegevens zijn veilig bij ons. We sturen je eens in de zoveel tijd een informatieve nieuwsbrief

eBook-Boost-Je-Stofwisseling-OptimaalGezond