Natuurgeneeskundig praktijk​

Tel: 0641837321
Email: info@optimaalgezond.nu

Narcisten

Narcisten Optimaal Gezond

Narcisten en je af laten breken

Vorige week had ik een date met een man waar ik vooraf al zo mijn twijfels over had. Hij liet in de chat al rare trekjes van zichzelf zien. Ik had hem al twee keer geblokkeerd. Maar hij wist wegen te vinden om toch weer contact te leggen en ik ging daarin mee.  Alles in mij zei nee maar toch ben ik gaan daten met hem.
 Het wordt nog gekker want hij had me een adres opgegeven waar we elkaar zouden ontmoeten. Ik was uitgegaan van een koffietent maar het bleek zijn huisadres te zijn. Ik ga nooit een eerste date bij een man zijn huis binnen. Het voelde niet goed en toch ben ik naar binnen gegaan. En zo negeerde ik wederom signalen en mijn intuïtie.
De date was niet leuk. Ik vond hem ronduit lelijk en dat ging niet eens zozeer over zijn uiterlijk. Zijn hele uitstraling was niet fijn.
Het moment dat hij zijn arm om me heen legde en me probeerde te zoenen, was het moment dat ik ben opgestaan en weggegaan. Achteraf lopen de rillingen over mijn lijf want dat had heel anders kunnen aflopen.
Later op de dag appte hij me hoe geweldig hij me vond. Ik appte hem terug dat er wat mij betreft geen klik was en dat er geen vervolg zou komen.
En toen kwam het. ..
Hij schoot in de pijn en begon me compleet af te kraken. Mijn haren zagen eruit of het behandeld was met een paar strijkijzers, mijn algemene ontwikkeling was prut, ik had een slechte adem, iemand zoals ik die uiteindelijk niets bleek te zijn, hoog opgeleid maar dom, presenteerde me als vrouw slecht, maakte spelfouten in de app, alleen mijn borsten waren interessant aan mijn lichaam en zo ging het nog even door.
Het raakte me heel even. Ging even twijfelen aan mezelf. Maar dat duurde een paar seconde en toen herpakte ik me. Toen kon ik zien dat hij vanuit zijn pijn handelde en het niets met mij te maken had. Wederom blokkeerde ik hem in WhatsApp en nu ook op andere plekken.
Ik besefte dat wat deze man lelijk maakte zijn behoefte was om mij echt diep pijn te doen vanuit zijn eigen pijn.

Narcisten

Wat ik ook besefte is dat veel vrouwen en mannen in deze situatie zitten en zich naar beneden laten halen door iemand met narcistische persoonlijkheidskenmerken. Want dat is wat er met deze man aan de hand is. Dit is niet zomaar handelen vanuit pijn, dit is willen afbreken.
Als dit afbreken jaren heeft geduurd dan is de weg terug best lastig. Ik heb klanten met een narcistische ouder en klanten die in een relatie met een narcist hebben gezeten.
Gisteren luisterde ik de podcast “Een soort God” van de Volkskrant. Het verhaal van de kungfu sekte van Rene L. Waar leerlingen af en toe de hemel in werden geprezen en de rest van de tijd afgebroken en stuk gemaakt. En wat dat doet met je en hoe lang het duurt voordat je het pas echt door krijgt wat er aan de hand is.
De vraag die over bleef is waarom ik, ondanks de signalen, toch ben gaan daten met hem. Ik merkte zelfs dat ik de neiging had om hem te deblokkeren en te incasseren wat hij te zeggen had. Hem, en mezelf,  laten voelen dat hij me niet kon raken en niet kon winnen.

Waar komt het vandaan?

Je uiterlijke omstandigheden zeggen altijd iets over de innerlijke omstandigheden.
Ik besefte dat ik het herkende vanuit mijn jeugd, een narcistische broer. Een broer die diepe gaten heeft geslagen in mij en mijn eigenwaarde. Gelukkig heb ik de gaten die hij geslagen heeft kunnen dichten met de healing die ik doe. Maar de littekens speelden even op en vroegen om aandacht.
Het feit dat zijn woorden geen pijn deden en ik ze meteen doorzag maakt me trots en blij. Het feit dat ik toch met hem ben gaan daten liet zien dat er toch nog een restje zat. Met behulp van healing en bewustzijn heb ik dit stuk uit mijn jeugd weer verder achter me gelaten.

Hoe nu verder?

Ik besef ook dat ik dit niet alleen meemaakte voor mezelf maar ook voor jou. Ik besef ten diepste hoeveel mensen dit trauma hebben en hoe lastig dit is om van te herstellen.
 Wanneer jij in zo’n situatie zit of hebt gezeten neem dan contact met me op. Laten we samen de gaten dichten.
En voor mezelf? Ik kan alleen maar dankbaar zijn dat het goed is afgelopen. Mede gezien het feit dat ik zijn huis binnen ben gegaan.
Ik besef hoeveel bescherming ik heb gehad. En ik ben dankbaar dat mijn eigenwaarde nu dusdanig is dat zijn woorden geen pijn meer doen.
En ik ben vooral dankbaar dat ik dit soort mannen niet meer hoef toe te laten in mijn leven, dat ik er nu echt klaar mee ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Delen:

Meer Posts

Laat je jeugd niet winnen Optimaal Gezond

Laat je jeugd niet winnen

Laat je jeugd niet winnen en doorbreek het pad De meesten van ons zijn opgegroeid in een liefdevol gezin. We hebben allemaal zo onze trauma’s

De magie van verdriet en pijn Optimaal Gezond

De magie van verdriet en pijn

De magie van verdriet en pijn De afgelopen maand was niet de makkelijkste maand uit mijn leven. Mijn beste vriend (al 40 jaar), vader van

Depressie stappenplan Optimaal Gezond

Depressie stappenplan

Depressie stappenplan Op een schaal van 1 tot 10, wat voor cijfer geef jij je leven? Als je onder de 5 zit is de kans

Luisteren naar je lichaam Optimaal Gezond

Luisteren naar je lichaam

Luisteren naar je lichaam met je verstand We horen altijd dat we moeten luisteren naar ons lichaam. Het lijkt de oplossing van zo’n beetje alles

Zoeken

Ontvang gratis het e-book Manifesteer jouw verlangens

leef het leven van jouw dromen

Je gegevens zijn veilig bij ons. We sturen je eens in de zoveel tijd een informatieve nieuwsbrief

manifesteer jouw verlangens cover Optimaal Gezond