Natuurgeneeskundig praktijk​

Tel: 0641837321
Email: info@optimaalgezond.nu

Hoe fix ik mijn leven

Hoe fix ik mijn leven

Hoe fix ik mijn leven 

 
Als mens willen we graag weten waarom iets is. Het begrijpen. Er een sticker, een diagnose op plakken. Dat merk ik vooral bij klanten die chronische klachten hebben. Soms al hun hele leven lang.  
Vaak is er wel iets van een diagnose. Fybromyalgie, Lyme, migraine, Prikkelbaar darm syndroom, CVS/ME, allergie. Eerst geeft zo’n diagnose opluchting, maar later geeft het veel frustratie. Want zo’n etiketje lost niets op, het laat de klachten niet verdwijnen. En de klachten beperken het leven van alle dag in een mate die meestal echt niet grappig is. 
 
Deze neiging om vooral in je hoofd een oplossing te zoeken zie Ik ook bij mensen die willen afvallen of een ander doel willen bereiken wat maar niet wil lukken. Het onbegrip waarom het niet lukt. En met denkkracht proberen het tij te keren. 
We hebben de rare aanname dat wanneer we er maar veel over na denken het zich op gaat lossen. 
Het tegendeel is helaas waar. Veel erover nadenken houdt het allemaal in stand en duwt de oplossing steeds verder weg. 
 
Nu ben ik zelf chronisch ziek geweest en soms heb ik nog wel een echte off day. Dat zijn de dagen dat ik eigenlijk niet zo heel veel doe. Zijn is het enige haalbare op zo’n dag. En soms dat maar half.  
Wat ik van al deze jaren geleerd heb is dat in je hoofd een oplossing zoeken niet helpt. Integendeel, de oplossing gaat steeds verder weg. En het lijden wordt steeds groter. 

Hoe dan wel? Hoe fix ik mijn leven?

  1. Wanneer iets maar niet wil lukken dan is stap 1 altijd loslaten. Accepteren dat het is zoals het is. Jouw verlangen ligt bij anders. Maar op dit moment is dat niet zo. De oorzaak weet je niet. De oplossing weet je niet. Dus laat los en ga naar stap 2.
  2. Leg je focus op de leuke dingen in je leven. Misschien moet je ze weer gaan zien; ze zijn er echt wel. Wat gaat op een dag wel goed. Wellicht kon je geen 10 km joggen maar wel 100 meter lopen. Wellicht heb je gisteren geen nee kunnen zeggen tegen dat glas wijn maar wel tegen dat ijsje. Denk aan dingen waarvan je een glimlach op je gezicht krijgt. Schrijf dit iedere dag op in een schriftje. Grote en kleine dingen. Een trein die op tijd was, een leuk contact met iemand, de zon op je gezicht, een leuk boek, en ga zo maar door. Het maakt het lijden meteen minder en je trekt weer meer leuke dingen aan. 
  3. Wat is het voordeel van deze situatie? Wat brengt dit jou? Voor mij zijn het de dagen dat ik diep naar binnen ga en weer dingen over mezelf leer. Een ander goed voorbeeld is dat ik, toen mijn kinderen klein waren, vaak geen actieve spelletjes met ze kon spelen. Maar ik kon altijd wel voorlezen en knuffelen. Ik zie de positieve impact van een moeder die tijd en aandacht had voor ze nog steeds bij mijn kinderen terug.
  4. Wanneer je loslaat en je focus bij positieve dingen legt kan de magie in je leven terug keren. Soms meteen, soms duurt het even, maar de oplossing kan zich gaan manifesteren. Wanneer je bezig bent met de blije kant van jouw leven gaan er dingen veranderen. In jouw acceptatie ligt de mogelijkheid om te weten waarom het vast zit en wat er moet gebeuren. 

Hoe fix ik mijn leven?

Waar denk jij veel over na? Wat wil je veranderen? Welke situatie denk je te kunnen veranderen door er veel mee bezig te zijn?
En helpt het?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Delen:

Meer Posts

Laat je jeugd niet winnen Optimaal Gezond

Laat je jeugd niet winnen

Laat je jeugd niet winnen en doorbreek het pad De meesten van ons zijn opgegroeid in een liefdevol gezin. We hebben allemaal zo onze trauma’s

De magie van verdriet en pijn Optimaal Gezond

De magie van verdriet en pijn

De magie van verdriet en pijn De afgelopen maand was niet de makkelijkste maand uit mijn leven. Mijn beste vriend (al 40 jaar), vader van

Depressie stappenplan Optimaal Gezond

Depressie stappenplan

Depressie stappenplan Op een schaal van 1 tot 10, wat voor cijfer geef jij je leven? Als je onder de 5 zit is de kans

Luisteren naar je lichaam Optimaal Gezond

Luisteren naar je lichaam

Luisteren naar je lichaam met je verstand We horen altijd dat we moeten luisteren naar ons lichaam. Het lijkt de oplossing van zo’n beetje alles

Zoeken

Ontvang gratis het e-book Manifesteer jouw verlangens

leef het leven van jouw dromen

Je gegevens zijn veilig bij ons. We sturen je eens in de zoveel tijd een informatieve nieuwsbrief

manifesteer jouw verlangens cover Optimaal Gezond