Natuurgeneeskundig praktijk​

Tel: 0641837321
Email: info@optimaalgezond.nu

Corona in je hoofd

corona in je hoofd

Corona in je hoofd

Leg je focus op wat wel kan

De afgelopen 2 jaar heb ik redelijk wat klanten gehad die zwaar gebukt gaan onder alles wat er aan de hand is door corona. Samen kijken we dan hoe je innerlijk vrij kunt blijven. Of je er nu voor kiest om je te laten vaccineren of om je niet te laten vaccineren, blijf innerlijk vrij.
Een standaardvraag die ik van klanten krijg is hoe ik zelf omga met het hele corona gebeuren.
Zelf ben ik gevaccineerd en vorige week heb ik de booster laten zetten. Van de vaccinaties heb ik behoorlijk veel last, ik voel me een week beslist niet lekker. Voor mezelf ben ik niet zo bang om corona te krijgen. Mijn immuunsysteem is sterk en ik voel ook op een dieper niveau geen angst mocht ik het toch krijgen.
Waarom ik me nu dan toch laat vaccineren? Het is mijn dienstbaarheid. We hebben als maatschappij niet gekozen om een groot deel van de bevolking dood te laten gaan aan corona. We hebben gekozen voor vaccinatie en maatregelen. En daar leg ik me bij neer.

Corona in je hoofd

Ben ik het met alle maatregelen eens? Zeer zeker niet. Zou ik het zelf anders aangepakt hebben? Zeer zeker wel. Maar ik ben niet in de positie dat ik de beslissingen neem en ik ben niet in de positie om dingen te veranderen. Daar kan ik me van binnen heel erg druk om maken maar dat helpt niet. Dus ik kies ervoor om me niet druk te maken.
Het is een bekende tekst van Richard Niebuhr:
 Lord, grant me the strength to accept the things I cannot change,
the courage to change the things I can,
and the wisdom to know the difference.”
Of ik het nu eens ben met de Lock down of niet, het is zoals het is. Ik kan dat niet veranderen.
Wat ik wel kan veranderen is hoe ik er tegenaan kijk. Hoe ik er mee omga. Want zoals eerder gezegd, ik weiger er me druk om te maken. Niet leuk dat de sportschool dicht is, maar er zijn wel online lessen. Niet fijn dat ik niet meer ergens koffie kan drinken maar dan ga ik andere dingen doen. Zoek altijd naar een plan B ook al raken de maatregelen je direct. Iedere dag kijk ik naar wat wel kan in plaats van wat niet meer kan.

Innerlijk geluk

Laat niets maar dan ook niets jouw innerlijk geluk aantasten. Blijf innerlijk vrij. Ook al ben je het totaal niet eens met de maatregelen, blijf innerlijk vrij. Leg je focus op wat wel goed gaat in je leven.
Wanneer jij kiest om je niet te laten vaccineren schiet niet in de boosheid en verzet. Accepteer de consequenties van die keuze en leg jouw focus op wat wel kan.
Er zullen mensen zijn die het laf vinden om niet in verzet te gaan. Die vinden dat het in de oorlog ook zo begonnen is. Mensen die lijdzaam zich neerlegden bij wat er aan het gebeuren was. Maar zeg nu zelf; in je hoofd de hele dag boos zijn gaat dat iets veranderen? Integendeel zou ik bijna zeggen. Angst en boosheid is niet de manier om dingen te veranderen. Je gaat daar zelf stuk aan en het verandert niets.
Wanneer er voldoende mensen innerlijk vrij blijven en een open hart hebben kan de maatschappij niet anders dan veranderen. Kijk maar eens hoe jouw omgeving reageert wanneer je sacherijnig bent of wanneer je blij bent. Je hebt dat vast wel eens meegemaakt dat je blij en gelukkig was en hoe aanstekelijk dat werkte.
Waar ik met mijn klanten naar kijk is eerst waarom het ze zo raakt. Wat staat die innerlijke vrijheid in de weg?
Wanneer we helder hebben wat het raakt gaan we daar samen mee aan de slag. Daarna is het nog steeds niet echt leuk wat er allemaal aan de hand is maar innerlijke vrijheid en liefde is de enige manier om dingen wel te veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Delen:

Meer Posts

Laat je jeugd niet winnen Optimaal Gezond

Laat je jeugd niet winnen

Laat je jeugd niet winnen en doorbreek het pad De meesten van ons zijn opgegroeid in een liefdevol gezin. We hebben allemaal zo onze trauma’s

De magie van verdriet en pijn Optimaal Gezond

De magie van verdriet en pijn

De magie van verdriet en pijn De afgelopen maand was niet de makkelijkste maand uit mijn leven. Mijn beste vriend (al 40 jaar), vader van

Depressie stappenplan Optimaal Gezond

Depressie stappenplan

Depressie stappenplan Op een schaal van 1 tot 10, wat voor cijfer geef jij je leven? Als je onder de 5 zit is de kans

Luisteren naar je lichaam Optimaal Gezond

Luisteren naar je lichaam

Luisteren naar je lichaam met je verstand We horen altijd dat we moeten luisteren naar ons lichaam. Het lijkt de oplossing van zo’n beetje alles

Zoeken

Ontvang gratis het e-book Manifesteer jouw verlangens

leef het leven van jouw dromen

Je gegevens zijn veilig bij ons. We sturen je eens in de zoveel tijd een informatieve nieuwsbrief

manifesteer jouw verlangens cover Optimaal Gezond