Natuurgeneeskundig praktijk​

Tel: 0641837321
Email: info@optimaalgezond.nu

Ben je thuis in jouw leven?

Waar klopt het en waar niet? 

Toen ik een paar maanden geleden verhuisde van Apeldoorn naar Amsterdam kwam ik thuis. Iedere keer wanneer ik de afgelopen jaren in Amsterdam kwam voelde ik al hoe goed de energie voor me was maar pas toen ik verhuisd was kon ik het echt voelen. Het is een gevoel wat niet goed uit te leggen is maar op je plek zijn, thuis komen, doet iets met je.


Het is niet zo dat je leven dan meteen perfect is, want daar gaat het niet om. Het gaat om ergens zijn waar je hoort te zijn. Ik had het nu met wonen in Amsterdam en de plek waar ik ben gaan wonen. Het klopt en dat is een diep gevoel van thuis zijn waar je bent. En ik merk dat ook andere dingen nu op z’n plek gaan vallen. Alsof er gewacht is totdat ik deze stap had gezet.  

Dit gevoel van thuis zijn, van op je plek zijn kun je op meerdere terreinen hebben. Een relatie, werk, vrienden, de manier waarop je eet, sport, een hobby, studie.  Hoe weet je nu of je op je plek bent of dat je moet bewegen naar iets anders?
Wanner je denkt aan je werk of je relaties word je daar dan blij van? Heb je een diep gevoel van dat het klopt, dat je thuis bent? Ook al zijn er mega uitdagingen op je werk of in je relaties, toch kun je nog steeds voelen dat het klopt, dat je daar hoort. In ieder geval voor nu. Alles is ook voor nu. 

Fantaseer je vaak over een ander leven waarin de situatie kompleet anders is dan nu dan kan dat een teken zijn dat je niet op je plek bent.Wanneer de onvrede en het verlangen naar een ander leven steeds blijft terug komen is het wellicht tijd om te kijken of je wat kunt veranderen.


Hoe zit dat met jou en jouw leven? Loop eens alle aspecten door en ga eens voelen. Waar is verandering nodig en waar niet? En kun je ook voelen welke kant de verandering op wil? En waar weerstand of praktische problemen die verandering in de weg staan?

Ga niet meteen rigoureus grote stappen zetten. Maar heb geduld en neem de tijd.  Los je met een verandering al je problemen op? Nee, meestal niet. Maar het is wel een stap in de richting van het leven leiden die bij jou past. Waar je blij van wordt. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Delen:

Meer Posts

Depressie stappenplan

Depressie stappenplan

Depressie stappenplan Op een schaal van 1 tot 10, wat voor cijfer geef jij je leven? Als je onder de 5 zit is de kans

Luisteren naar je lichaam

Luisteren naar je lichaam

Luisteren naar je lichaam met je verstand We horen altijd dat we moeten luisteren naar ons lichaam. Het lijkt de oplossing van zo’n beetje alles

Maak jezelf prioriteit

Maak jezelf prioriteit “Elsa, wat moet ik zeggen tegen die vrouw die ik op de sportschool steeds tegenkom. Ze wil afspreken maar ik heb daar

emdr valangst

EMDR valangst

EMDR valangst “Elsa, ik heb last van valangst. Twintig jaar geleden ben ik recht achteruit op het ijs gevallen. Ik had een flinke hersenschudding. Maar

Zoeken

Ontvang gratis het e-book Boost je Stofwisseling in een week

Complete gids naar herstel en eindelijk afvallen

Je gegevens zijn veilig bij ons. We sturen je eens in de zoveel tijd een informatieve nieuwsbrief

eBook-Boost-Je-Stofwisseling-OptimaalGezond